Presopunctură - Atac de panică

Autor: Ionel Grama

Presopunctură - Atac de panică

O cititoare a revistei noastre ne-a relatat că, din cauza grijilor şi a stresului permanent în care trăieşte, are deseori o frică teribilă, palpitaţii, ameţeli, stări de sufocare, o frică inexplicabilă şi nejustificată de moarte, crampe abdominale şi tremurături. 

Precizînd că acestea sînt simptomele afecţiunii psihologice numită atac de panică, pînă ajungeţi la un specialist, vă recomandăm următoarele.

Atunci cînd vă reamintiţi anumite momente critice din viaţă, precum un accident auto, incendiu, cutremur, cădere de la înălţime, vă creşte brusc pulsul şi vă ia cu căldură?

Efectuaţi presopunctură în punctul 1, situat în palma stîngă, pe linia degetului mic, acolo unde se formează cuta transversală cînd strîngeţi pumnul. Timp: trei-cinci minute, în funcţie de stare, pînă la dispariţia senzaţiei. Repetaţi la nevoie.

Fără niciun motiv concret, vă apucă o teamă nelămurită, care capătă proporţii, deşi sînteţi conştienţi că nu vă paşte niciun pericol?

Apăsaţi în punctul 2, situat pe marginea interioară a antebraţului, la 2 degete lăţime de încheietura pumnului. (Pe antebraţ, în prelungirea punctului 1!) Timp: cinci minute, la nevoie, preventiv dimineaţa şi seara, 15 zile.

Brusc vă ia cu transpiraţii, vă tremură mîinile, ameţiţi şi vă este o frică teribilă de ceva care… nu există?

Faceţi dublă presopunctură în punctul 3, situat în vîrful degetului mic de la oricare mînă. Practic, apucaţi vîrful degetului între arătator şi degetul mare şi strîngeţi de el! Timp: cinci minute, la nevoie.

Vă invităm să ne scrieţi pe adresa revistei ori de cîte ori aveţi nevoie de un sfat. Colectivul revistei Lumea misterelor vă stă la dispoziţie, încercînd să vă fie de folos, deoarece… prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte.

 • presopunctura

  Postat de Ionel Grama

  Aveti aici, in desen, punctele respective. Imi cer scuze pentru intarziere, nu am fost aici.

 • Presopunctura aritmii, fibrilatii, palpitatii

  Postat de iftime

  Va rog indicati-mi eventual pe o poza punctul care trebuie presat.Daca e nevoie ma deplasez la un expert sa imi arate practic.Am avut cateva fibrilatii si am decis sa nu mai am niciodata.

  Va multumesc,

  o zi buna !

Lasa un comentariu