Presopunctură - Durerea de dinţi

Autor: Ionel Grama

Presopunctură - Durerea de dinţi

Durerile de dinţi pot fi de la sîcîitoare pînă la extrem de violente, cauzele care le generează pornind de la o banală carie şi terminînd cu abcese grave, ce necesită uneori chiar intervenţii chirurgicale. Afecţiunile se pot declanşa oricînd şi oriunde vă aflaţi şi, de aceea, ne-am gîndit că e bine să ştiţi cum să vă acordaţi un minim ajutor atunci cînd veţi fi în situaţii critice.

1. Aveţi mucoasa gingivală iritată, stare care vă creează nu numai neplăceri, dar vă stresează şi vă afectează alte organe, precum stomacul?
Efectuaţi presopunctură în punctul 1, situat pe tîmplă, la nivelul sprîncenelor, acolo unde creşte părul. Timp: cinci-zece minute, de trei ori pe zi. Rotiţi degetul cu care apăsaţi în sens invers mişcării acelor de ceasornic.
2. Gingiile dvs. s-au umflat şi sîngerează? Apar dureri violente, ce radiază pînă în vîrful capului?
Apăsaţi în punctul 2, situat în locul de împreunare a maxilarului superior cu cel inferior. Timp: cinci-zece minute, ori de cîte ori este nevoie. In scurt timp, durerile vor ceda.
3. Aţi făcut un abces dentar, a apărut o pungă de puroi, durerile fiind de nesuportat?
Faceţi presopunctură simultan în punctul 3, puncte-perechi, în stînga şi dreapta, situate pe bărbie, la un deget lăţime mai jos de colţul buzelor. Timp: cinci-zece minute, pînă la vindecare.
Dacă nu puteţi ajunge la un medic stomatolog pentru tratamentul de specialitate, combinaţi recomandările noastre cu gargară cu ceai de muşeţel, care se prepară astfel: o lingură de flori la 250 ml apă clocotită, lăsată 20 de minute şi apoi strecurată.
Aveţi şi alte afecţiuni? Doriţi să vă ajutaţi singuri în caz de nevoie? Revista Lumea misterelor este alături de dvs., gata oricînd să vă întindă o mînă de ajutor. Fiţi însă prevăzători şi amintiţi-vă cuvintele lui Schiller: „Omul trebuie să se teamă, să spere şi să aibă puţină grijă de ziua care urmează“.

Nu exista comentarii.

Lasa un comentariu